יום שלישי, 31 במאי 2016

חג שבועות וגבינות



רק לשמע הצליל של המילה הזו נעשה לי נעים... במיוחד בצרפתית, פרומאז' (fromage), מילה בעלת ניחוח פרובאנסי-רומנטי, או שמותיהן של הגבינות האיטלקיות השונות כמו פרמז'ן (Parmigiano), גורגונזולה, פקורינו (Pecorino)  או מוצרלה  (Mozzarella)...  מה כל כך מיוחד בהן, הגבינות, שמעורר פנטזיות קולינריות בכל מני דוגמאות? ומה עושה אותן כאלו ורסטיליות וטעימות כמעט בכל מצב צבירה ובכל טמפרטורה, אם זה חם ומותך, פושר וקריספי, או קפוא ורך בעת ובעונה אחת?!
ברוח חג השבועות שבפתח ריכזתי בפוסט זה מספר חידושים בכל הקשור לגבינות. חדשנות בנושא המוצר עצמו, האריזה, ציוד משלים ועוד...

חדשנות במזון
נתחיל בסדרה חדשה של גבינות גאודה בטעמים שהושקה במאי 2012.הגבינות מיוצרות בהולנד, והסדרה כוללת שלושה עשר טעמים מיוחדים ומרגשים, הכוללים פסטו, וואסאבי, הוט צ'ילי ועוד...




חדשנות בעיצוב המוצר
חברת The deli garage הגרמנית הפתיעה במרץ 2012 כאשר הוציאה מהדורה מוגבלת של עפרונות פרמז'ן. המוצר מציע פתרון חדשני בפיזור הגבינה על פסטה וכו' באמצעות שימוש במחדד המצורף לאריזה. האריזה עצמה מספקת כלי נוסף לחישוב הקלוריות שחודדו למנה.

שווה להציץ ביתר הפריטים המוצגים באתר – חגיגה של ממש לאוהבי הגימיקים (החכמים יש לציין) בתחום המזון.


חדשנות במוצרים משלימים
החידוש הראשון הוא בתחום קופסאות האחסון וכלי החיתוך שייך למותג Nuance, והוא משלב בין עיצוב לפונקציונאליות. תחתית הקופסה מכילה משטח גומי למניעת החלקה בעת החיתוך, והפורס הקלאסי מבטיח פרוסות יפות ואחידות. הקופסה אטומה בזכות מכסה מעוצב המאפשר הגשה אסתטית היישר מן המקרר לשולחן האורחים.  
חידוש נוסף שאותי ריגש במיוחד הוא שקיק מחומר סינתטי הדומה לטפלון, ומשמש להכנת טוסט גבינ"צ בטוסטר פשוט. המוצר הגאוני הזה מבית Boska ההולנדי חוסך את הניקיון שהיה כרוך קודם לכן בהכנת טוסטים בדרך המוכרת, והוא רב פעמי (כ-50 שימושים).
חדשנות בתחום האפליקציות
בהחלט מצאתי גם חדשנות בתחום הAPP – האפליקציה How to Start a  Cheese Making Business in Eastern Ontario  זיכתה את בעליה בפרס המצוינות במהלך פברואר האחרון בעבור אפליקציה המדריכה את משתמשיה כיצד להכין גבינה ביתית צעד אחר צעד...

חדשנות בצורת בילוי
הבאר הנחמד הזה במדריד זכה בפרס העיצוב לאחרונה אולם אני מציינת אותו בפוסט זה כסוג של חדשנות בקונספט בילוי. poncelet cheese bar מאופיין במנות שכולן מכילות לפחות מרכיב אחד של גבינה.


ולסיום - אספתי לכם מהרשת כמה רעיונות לעיצוב השולחן ברוח החג






חג שמח!
שרון




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה