יום שלישי, 31 במאי 2016

יום הולדת מיינקראפט


לרגל חידוש הבלוג אני מתכבדת להעלות תמונות מיום הולדת שערכתי לבני לפני שנתיים כשחגג 12.
בני הוא גיימר מושבע, ואחד המשחקים האהובים עליו ועל חבריו הוא מיינקרפט, וזה הנושא שנבחר כקונספט העיקרי לעיצוב, כיבוד והפעלה.


עיצוב

הצבעים השולטים שבחרתי הם ירוק ושחור כצבעי קריפר. מפות חד פעמיות, צלחות כיבוד וכו'.אחת המפות נתלתה כפריט עיוצב על אחד החלונות, ובאמצעות פתקי נייר שחורים יצרתי את פניו של קריפר. שיא הפשטות!



הפעלה

יצרתי מספר פינות הפעלה ברוח המוטיב.
עמדה להכנת מגנטים או מחזיקי מפתחות מהדבקת חרוזי פלסטיק.
עמדה ליצירת דמויות מיינקרפט משבלונות נייר

ועמדת משחק כשעל המשתתף לנעוץ את זנבו של פיגי במקום בעיניים מכוסות (כמובן לאחר סחרור קל)




כיבוד

עוגת קטיפה אדומה בציפוי בצק סוכר ובצק שוקולד. קפקייק אישיים בעיטור קריפר (לפחות ניסיתי), וחטיפים בהתאמה למזון המצוי במשחק כיד הדמיון הטובה עליי.







ההשקעה היתה רבה, והצלחת האירוע בהתאם!

בשמחות...

חג שבועות וגבינות



רק לשמע הצליל של המילה הזו נעשה לי נעים... במיוחד בצרפתית, פרומאז' (fromage), מילה בעלת ניחוח פרובאנסי-רומנטי, או שמותיהן של הגבינות האיטלקיות השונות כמו פרמז'ן (Parmigiano), גורגונזולה, פקורינו (Pecorino)  או מוצרלה  (Mozzarella)...  מה כל כך מיוחד בהן, הגבינות, שמעורר פנטזיות קולינריות בכל מני דוגמאות? ומה עושה אותן כאלו ורסטיליות וטעימות כמעט בכל מצב צבירה ובכל טמפרטורה, אם זה חם ומותך, פושר וקריספי, או קפוא ורך בעת ובעונה אחת?!
ברוח חג השבועות שבפתח ריכזתי בפוסט זה מספר חידושים בכל הקשור לגבינות. חדשנות בנושא המוצר עצמו, האריזה, ציוד משלים ועוד...

חדשנות במזון
נתחיל בסדרה חדשה של גבינות גאודה בטעמים שהושקה במאי 2012.הגבינות מיוצרות בהולנד, והסדרה כוללת שלושה עשר טעמים מיוחדים ומרגשים, הכוללים פסטו, וואסאבי, הוט צ'ילי ועוד...




חדשנות בעיצוב המוצר
חברת The deli garage הגרמנית הפתיעה במרץ 2012 כאשר הוציאה מהדורה מוגבלת של עפרונות פרמז'ן. המוצר מציע פתרון חדשני בפיזור הגבינה על פסטה וכו' באמצעות שימוש במחדד המצורף לאריזה. האריזה עצמה מספקת כלי נוסף לחישוב הקלוריות שחודדו למנה.

שווה להציץ ביתר הפריטים המוצגים באתר – חגיגה של ממש לאוהבי הגימיקים (החכמים יש לציין) בתחום המזון.


חדשנות במוצרים משלימים
החידוש הראשון הוא בתחום קופסאות האחסון וכלי החיתוך שייך למותג Nuance, והוא משלב בין עיצוב לפונקציונאליות. תחתית הקופסה מכילה משטח גומי למניעת החלקה בעת החיתוך, והפורס הקלאסי מבטיח פרוסות יפות ואחידות. הקופסה אטומה בזכות מכסה מעוצב המאפשר הגשה אסתטית היישר מן המקרר לשולחן האורחים.  
חידוש נוסף שאותי ריגש במיוחד הוא שקיק מחומר סינתטי הדומה לטפלון, ומשמש להכנת טוסט גבינ"צ בטוסטר פשוט. המוצר הגאוני הזה מבית Boska ההולנדי חוסך את הניקיון שהיה כרוך קודם לכן בהכנת טוסטים בדרך המוכרת, והוא רב פעמי (כ-50 שימושים).
חדשנות בתחום האפליקציות
בהחלט מצאתי גם חדשנות בתחום הAPP – האפליקציה How to Start a  Cheese Making Business in Eastern Ontario  זיכתה את בעליה בפרס המצוינות במהלך פברואר האחרון בעבור אפליקציה המדריכה את משתמשיה כיצד להכין גבינה ביתית צעד אחר צעד...

חדשנות בצורת בילוי
הבאר הנחמד הזה במדריד זכה בפרס העיצוב לאחרונה אולם אני מציינת אותו בפוסט זה כסוג של חדשנות בקונספט בילוי. poncelet cheese bar מאופיין במנות שכולן מכילות לפחות מרכיב אחד של גבינה.


ולסיום - אספתי לכם מהרשת כמה רעיונות לעיצוב השולחן ברוח החג






חג שמח!
שרון




יום חמישי, 26 במאי 2016

גבי סטייל


גבי כץ היא אחת הנשים היפות והמטופחות של עיר הכרמל חיפה, אשת העולם הגדול שאוהבת וחוגגת את החיים בטוב וברע.
פגשתי את גבי לראשונה כאשר התארחתי בתכנית רדיו אינטרנטית שהגישה, בה היא מראיינת נשים עצמאיות ובאמצעות כך מספרת את סיפורי-העסק שלהן למאזינים. אז גם נשביתי בקסמה המיוחד, קסם של אישה שכל הווייתה הוא אירוח. לא סתם אירוח, כי אם אירוח בניחוח תרבותי, איכותי נעים ומקסים, אירוח גבי סטייל.


בתום הריאיון הייתה לי הרגשה שגבי ואני נמשיך להיות בקשר, כנראה בזכות העובדה שאחד התחביבים הגדולים שלי מקביל לתחום העיסוק העיקרי של גבי שהוא סטיילינג לשולחנות אירוח בחגים ואירועים שונים. ואכן זמן קצר לאחר מכן נפגשנו וגבי העניקה לי במתנה את ספר הביכורים שלה: "כשעיצוב ואירוח נפגשים בחג"


ביקשתי מגבי לספר לי על תהליך הוצאת הספר
החלום להעלות על הכתב את אחד ממושאי התשוקה שלי התפתח וקנן בי משך שנים רבות. גדלתי עם אהבת האירוח משנות ילדותי המוקדמות, ובגיל שבע כבר ערכתי לחברותיי וחבריי מהשכונה מסיבות ומשתים מפוארים ועתירי סטים של כלים מסוגננים.
אבל את כתיבת הספר התחלתי רק לפני שנים מעטות ודווקא רחוק מכאן, עת שהיתי בבליז, מדינה קטנה וקסומה באזור הקאריבי של מרכז אמריקה. היה אז ערב פסח, והגעגועים לבית ולמשפחה היו גדולים. התארחנו בביתם של בני הזוג נאף (נפתול) ורוז אושנקה, מי ששימשו קונסול כבוד של ישראל בבליז, ושולחן האירוח עוטר בשלל אלמנטים עיצוביים ברוח החג שהבאתי עמי מהארץ. בין המסובים לשולחן היו מספר בליזיאנים, לבנונים, ופולני אחד – כנראה אחרון היהודים בבליז.
הכנסת האורחים הנפלאה והמחברת בין עולמות, דתות ואנשים, רק הרחיבה את הלב שנשאב באהבה אל המשפחה בבית, ויחד עם סיפור ההגדה שקיבל משמעות יותר מתמיד, הבשילה לידי מעשה הכמיהה לכתוב ולהנציח את המורשת האישית שלי, מבית סבתותיי האהובות, שעליה גדלתי.

מהם מקורות ההשראה לעיצובים שלך?
טבע. מוטיב משמעותי שאני משלבת בעיצובים שלי מקורו בטבע, ובפוטנציאל הקסום שבו להפוך מחומר גלם בסיסי לאמירה סטייליסטית ממש. זה הושרש כפי הנראה עוד בסיפורי הזיכרונות של סבתי מבית אמי, אשר ברחה והסתתרה עם משפחתה ביערות בקרב הפרטיזנים, ובימי חג הייתה מקשטת את שמלתה היחידה בפרחי שדה. וכשאני כילדה הייתי עורכת חגיגות לחבריי בחצר הבית, הייתי יוצרת מעצי הפרי בחצר קישוטים מרכזיים לשולחן האירוח המאולתר.
תרבות. מקור משמעותי נוסף להשראה קיבלתי בבגרותי בזכות עסקיו חוצי-העולם של בעלי, בהם נחשפתי לתרבויות שונות ומגוונות במקומות רחוקים ואקזוטיים כמו מקסיקו, קוסטה ריקה, פנמה והאיים הקאריביים.
אמנות. לבסוף אמנות היא מקור ההשראה העיקרי שלי, אותה שאבתי הן מהקלאסיקה האיטלקית והעיר הגדולה ניו יורק.

עיצוב שולחן ל"ג בעומר (מתוך הספר)

מה החזון שלך?
להביא ולהכניס יופי לבתים, וללמד את בעליהם לארח בסטייל ובאסתטיות, ואני עושה זאת באהבה והנאה גדולה כבר למעלה מעשרים שנים.
ולארח בסטייל זה הרבה מעבר לעצב את שולחן האירוח, כי אם גם את המארחת. יש קשר חזק בין שולחן מעוצב ומקושט ובין הופעה שיקית.

ספרי לי על העסק שלך, במה את מתמחה?
כאמור, למעלה מעשרים שנה אני מלווה נשים (בעיקר) ומנחה אותן כיצד לארח, לעצב ולהטביע את חותמן האישי והייחודי בכל חג ואירוע, הן בפן של שולחן החג, הכלים והעיטורים, והן בפן הייצוגי –אישי שלהן. יותר מכל אני מושפעת מקוקו שאנל וז'קלין קנדי אונסיס שמאופיינות באלגנטיות וקלאסיקה ומזוהות בעיקר עם השמלה הקטנה-שחורה, משקפי שמש כהים ועקבי סטילטו.
בנוסף אני מרצה עסוקה בנושאים של סטיילינג וסגנון.

לטובת קוראי הבלוג, אשמח אם תחלקי אתנו טיפ קטן אך משמעותי.
לארח זה תענוג גדול, אך תענוג מעייף, ולעתים קורה שמרוב הכנות לאירוע, האורחים מגיעים ונראים "מיליון דולר" והמארחת נראית כמו סינדרלה (לפני שהנסיך מצא אותה!). הסוד הוא בהכנה מראש, וכאן אני ממליצה למארחת לפנות לעצמה את הזמן ולרשום בפנקס מראש כיצד להתכונן בתבונה וביעילות לאירוע, קטן כגדול. הסוד הוא בתכנון המוקדם. בספר הביכורים שלי יש פרק שלם המוקדש לעקרון הזה, וכיצד עושים זאת נכון.

מה עוד נוכל למצוא בספר שלך "כשעיצוב ואירוח נפגשים בחג"?
כמובן תמונות של שולחנות מעוצבים בקונספט ייחודי לכל חג מחגי ישראל, ואפילו מעט מתכונים משפחתיים מהבית, לצד סיפורים נוסטלגיים מעוררי געגועים, וטיפים מכל הלב.

עיצוב שולחן לשבועות (מתוך הספר)

(ניתן להשיג את הספר בחנויות סטימצקי וצומת ספרים)